Wellness & Spa centar Leonida

Wellness & Spa centar Leonida

Sauna svijet

Kombinacija toplih i umirujućih boja prirodnih materijala sa prijatno mirisnim notama stvara opuštajući i umirujući ambijent. Uz profesionalno i ljubazno osoblje naš Wellness&Spa centar predstavlja kutak za opuštanje, obnovu tjelesne energije, i poboljšanje vašeg opšteg (zdravstvenog) stanja.

Finska Sauna

Prilikom boravka u sauni, toplota pospješuje cirkulaciju krvi i dovodi do preznojavanja tijela, čime se jača imuni sistem, a organizam čisti od toksina i oslobađa napetosti i stresa. Obilno znojenje u saunama čisti kožu bolje od bilo kog farmaceutskog sredstva, jer se otvaranjem pora omogućava da odumrle ćelije i nečistoće koje su duboko u koži izađu na površinu. Sauna takođe sportistima omogućava oporavak mišića i odstranjivanje upala

Bio Sauna

Bio sauna je kombinacija finske i parne saune i predstavlja imitaciju klime iz tropskih šuma. Izuzetno povoljno djeluje kod problema sa hroničnim respiratornim sistemom, kao što su bronhitis, astma i alergije. Višestruko se poboljšava krvotok disajnih puteva i čisti od alergena.

Parno Kupatilo

Pomaže u prevazilaženju stresova svakodnevnog života, opuštanje i sticanje nove snage kao i poboljšanje opšteg fizičkog i mentalnog blagostanja. To je vrsta saune u kojoj je zastupljena visoka vlažnost vazduha , do 100%.

Tepidarijum

Mirna i tiha prostorija sa relaksirajućim toplim klupama, koje veoma prijatno deluju na nervni sistem i vraćaju organizam u prirodni balans.

Kneipp

Terapijom u kneipp-u, kružnom kretanju naizmjenično kroz toplu i hladnu vodu pospješuje se cirkulacija, umanjuju se problemi sa alergijama, reumom i organima za varenje

Bure za Rashlađivanje

Nakon korišćenja saune, krvni sudovi su prošireni a organizam zagrijan. Ulaskom u bure sa hladnom vodom, krvni sudovi se sužavaju i smanjuje se njihova zapremina, te ovim cikličnim procesom se poboljšava cirkulacija krvi.