Etno Selo

Dobrodošli u Etno Selo STANIŠIĆI

Stanica Podlugovi

Sa stanice u Podlugovima možete krenuti na romantičnu vožnju po etno selu. U ovoj jedinstvenoj vožnji oko jezera podjedanko uživaju i deca i odrasli. Električni vozić, koji predstavlja posebnu atrakciju za djecu i njihove pratioce, vozi oko jezera, kroz tunel i preko mostova do Nojeve barke.

To je bilo 1975. godine. Vraćao sam se sa vikenda provedenog na selu kod svojih roditelja. Bila je zima i ja sam na sebi imao džemper, od prave vune sa prelijepim pletenicama. Mnogo mi se dopadao. Bio sam najljepši u njemu, bar tako mi se činilo. Zakasnio sam na brzi voz iz Beograda za Sarajevo. Već je bilo kasno pa sam opet morao spavati na stanici u Podlugovima. Prislonio sam se uz peć, koja je već odavno prestala da se loži, a meni se činila malo toplom. I tako sam utonuo u san. Kada je svanulo radnica je naložila vatru, a ja sam i dalje čvrsto spavao. Moj najdraži džemper je planuo. Sa očima punim suza vratio sam se u sarajevski dom "Gavrilo Princip" gdje sam stanovao.

Boris Stanišić

Etno selo Stanišići

Ovdje se odmaraju oči i duša, čovjek postaje plemenitiji ali i mudriji, slušajući cvrkut ptica, žuborenje i rad vodenica

Galerija slika